Stran 1 od 3 123>
Možnosti teme
#34085 - 08.07.08. 23:30 iPhone
zimzelen Odsoten
otročiček

Registriran: 08.07.08.
Sporočil: 4
Pozdravljeni.

Lepo bi vas vse prosil za pomoč oz. nasvet.

Že dalj časa me muči Applov iPhone, sedaj pa imam možnost ga kupiti, ker potujem v USA.
Zasledil sem, da je možnost izbire starega ter novega 3G modela, pa ne vem za katerega se odločit, namreč dobil sem namig, da se novega 3G modela ne da še odkleniti ter da naj raje kupim starega, s katerim ni problemov.
Pri branju raznih mnenj glede iPhona, ga nekateri hvalijo, drugi spet grajajo, kar je povsem razumljivo. Stvar nakupa je vedno delno racinalne narave, delno pa emocionalne.
Zanima me, ali mi priporočate nakup novega 3G modela ali starega ter, če kdo zna, ali je res problem odklep novega modela.

Najlepša hvala!!!

Popravil(a) zimzelen (08.07.08. 23:33)

Na vrh
#34086 - 09.07.08. 07:28 Re: iPhone [Re: zimzelen]
Jest Administrator Odsoten
iPhone guru

Registriran: 21.02.05.
Sporočil: 9230
Telefon: Apple iPhone 5 64GB
Ta trenutek je zadeva taka...

Starega iPhona uradno na Applovih prodajnih mestih ni vec mozno kupiti ze nekje od konca maja dalje ... Baje se ga pa da dobiti v kaksnih majhnih trgovinicah s tehnicno opremo...

Novega iPhona pa tudi zaenkrat se ni mozno kupiti, ker se prodaja zacne v petek 11.7. in zaenrkat (glede na to, da ga se ni mozno dobiti) se ni mozen odklep, niti ga po trenutnih informacijah ne bo mozno kupiti na tak nacin kot stari iPhone (da prides v Apple Store, reces, da bi rad kupil iPhone, placas s kartico in odides iz trgovine brez, da bi podpisal 24 mesecno pogodbo z AT&T-jem... Na tak nacin je bilo mozno kupiti stari iPhone)...

Glede konkretnih informacij bo potrebno pocakati vsaj do petka... in potem se nekaj dni... Sem skoraj preprican, da bodo prve informacije o tem, ali ga je mozno kupit brez pogodbe in ali ga je mozno odklenit, znane ze v petek ali soboto \:\) ...
Jabuk.si | Alter.si

Na vrh
#34090 - 09.07.08. 18:24 Re: iPhone [Re: Jest]
Jann Odsoten
otročiček

Registriran: 09.07.08.
Sporočil: 1
Lp!
Tudi moja sestra je odpotovala v Ameriko za nekaj dni, in zato bi prosil, če bi lahko kakor hitro se pač da objavil novosti glede tega, ali je možno kupit stari ali novi model, kakšne so cene novega (če se ne motim je stari okoli 200$?), ali ga gre odklenit in če lahko vstavim Simobilovo SIM kartico (predplačniško)in če bo vse delalo brez problema.
Hvala v naprej za odgovore !

Na vrh
#34091 - 09.07.08. 20:09 Re: iPhone [Re: Jann]
iPhone guru

Stari je bil nazadnje, ko so ga se prodajali 399 U$D za 8 GB verzijo... vendar ga ne prodajajo vec od nekje konca maja se mi zdi... Baj se ga da dobiti v raznih stacunah s tehnicno robo (ala import-export d.o.o. \:\) ) ...

Starega se da brez problema usposobit za delovanje s katerokoli kartico... glede novega pa bo znano najprej od petka dalje... kaksna bo situacija... ljudje ze cakajo v vrsti pred Apple Storom \:\)

http://www.index.hr/vijesti/clanak/video...om-/393996.aspx

Jabuk.si | Alter.si

Na vrh
#34098 - 10.07.08. 11:14 Re: iPhone [Re: Jest]
zimzelen Odsoten
otročiček

Tudi jaz imam uradno info s strani Appla, da se bo novi telefon prodajal od 11.7. dalje. Cena naj bi se vrtela med 200$ in 300$.
Kar se tiče izdelave, se jaz nekako nagibam raje na starejšega ker ima kovinsko ohišje, glede na to, da ima nov plastično ohišje (pa se najbrž hitro podrsa).
Starega se odklene ter dela OK. Glede odklepanja novega pa, vsaka stvar se da odklenit, vsaj tako je bilo do sedaj, je pa razumljivo, da tega ne more nihče reči zasigurno, ker ga še nihče ni imel na mizi ter se tega tudi lotil. Kdaj se bo dalo? V par mesecih bo sigurno vse zrihtano, samo počakat bo potrebno.

Na vrh
#34099 - 10.07.08. 11:40 Re: iPhone [Re: zimzelen]
iPhone guru

Temo začel: zimzelen
Tudi jaz imam uradno info s strani Appla, da se bo novi telefon prodajal od 11.7. dalje. Cena naj bi se vrtela med 200$ in 300$.

Cena NE BO med 200 in 300 U$D... temvec tocno 199 U$D + davek + 24 mesecev vezave na operaterja za 8 GB model in 299 U$D + davek + 24 mesecna vezava na operaterja ...

Tako da tisti, ki mislite da ga boste lahko kupili tako, da boste prisli v Apple Store, odsteli 199 U$D in zapustili trgovino... lahko te sanje pocasi opustite... Cena je vseeno malo prenizka, da bi se prodajal brez vezave po taki ceni... Brez vezave bo cena prej nekje okoli 500 do 600 U$D ...
Jabuk.si | Alter.si

Na vrh
#34101 - 10.07.08. 16:04 Re: iPhone [Re: Jest]
zimzelen Odsoten
otročiček

Dobil sem novico, da novi iPhone ima kar nekaj problemov, ker je nov in da ni še dovolj stestiran (to info sem dobil od tipa iz USA, ki sledi tej zadevi na raznih forumih ter pravi, da se trenutno to govori naokoli), v kar pa ne morem verjeti. Imam občutek, da je to info dala ven konkurenca. Čudno se mi zdi, da bi lansirali nov model, brez ustreznih testiranj, pa še to, od kod njim info, da ne dela OK, če sploh ga še ni zunaj, da bi ga lahko navadni smrtniki preizkusili...???!!!

Imam pa drugo vprašanje. Slišal sem od tipa, ki ima tastarega, da mu bluetooth povezava ne dela, oz. rekli so mu, da naj bi to delalo na nekih drugih frekvencah, ki uporabljajo v USA. Pravi da se sploh ne more povezat z drugimi mobiteli preko bluetootha ter da mu niti slušala ne dela. Ima kdo info koliko je to res.

LP.

Na vrh
#34102 - 10.07.08. 20:32 Re: iPhone [Re: zimzelen]
iPhone guru

Imas pa slab oziroma nezanesljiv vir \:\) ...

Te zadeve smo ze vs predebatirali ;\) ... Bluetooth dela tako, kot ga proizvajalec deklarira... torej samo z zvocno opremo... in preverjeno deluje s celim kupom BT slusalk in s parimi avtoinstalacijami (Parrot, Garmin Nuvi, vgrajena BT instalacija mazdi 5 ...) ...

Glede teh govoric pa je tako...iPhone 3G se ne razlikuje bistvenood prejsnjega modela... Ima dodan le GPS cipovje in povezljivost v 3G omrezja... Nalozen ima tudi novi firmware 2.0, ki bo na voljo tudi za stari iPhone...
Jabuk.si | Alter.si

Na vrh
#34132 - 14.07.08. 09:18 Re: iPhone [Re: Jest]
zimzelen Odsoten
otročiček

Torej uradni začetek prodaje je mimo. A ima kdo kakšno konkretno info glede nakupa ter možnosti odklepanja \:\?
Na vrh
#34134 - 14.07.08. 09:46 Re: iPhone [Re: zimzelen]
iPhone guru

Odklepa zaklenjenih iPhonov 3G zaenkrat se ni mozen...lahko pa kupis nezaklenjene v Italiji za ceno 499€ za 8 GB model in 569€ za 16 GB model...

Samo tezko jih je baje za dobit, ker imajo prednost narocniki... in dokler bo povprasevanje vecje od ponudbe, bodo dajali prednost narocnikom... Je pa odvisno od trgovine, tako, da je treba probat v vecih trgovinah, ce te v prvi zavrnejo \:\) ...

Jabuk.si | Alter.si

Na vrh
Stran 1 od 3 123>

Skoči v:
Iskanje po tabli
oktober
Ne Po To Sr Če Pe So
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Rojstni dnevi naših uporabnikov
Danes nima nihče rojstnega dne
Facebook
Kdo je na tabli
0 registriranih in 130 anonimnih uporabnikov.
Novi uporabniki
štirica, dimce1, Jablan, TanjaJuran, uporabnik123
2359 Registrirani uporabniki
Statistika table
2359 uporabnikov
30 forumov
3859 tem
38088 sporočil

Največ uporabnikov hkrati je bilo: 1099 @ 02.10.25. 02:37