Po dolgotrajnih mukah, da najdem pravi software za VOIP na 9300i sem obupal in raje presedlal na Nokio E65, ki premore najnovejši Symbian operacijski sistem, kar v praksi pomeni, da lahko z njim delaš kar hočeš. Konkretno za VOIP lahko izbiram med najmanj štirimi aplikacijami, s kateri se brezplačno pogovarjam, seveda v okviru WLAN mreže, kjer pač je, na vseh sistemih (Skype, MSN, ,,,lahko Chat-aš, uredil sem si tudi Tomtom6, ki dela kot puščica, pa še cel kup navlake imam instaliran. Design telefona je super, baterija solidna, če uporabljaš npr. Gps, ti jo zelo hitro skuri, WLAN malo manj, ampak saj imamo polnilce.Nobeden mobilni telefon ti pri uporabi GPS-a dolgo ne zdrži brez kabla. Ob normalni uporabi telefona brez sodobnih navlak-avtonomija 3 dni.Da ga ne bom samo hvalil, tudi majhnen minus; mogoče ne najboljši drsni sistem, kar pomeni, da se ti bo po nekaj dneh uporabe drsna ploščica zdela ne najbolj stabilna oz.rahlo nihanje, ampak to je vasaj pri meni bilo pričakovati.Moje mnenje: odličen nakup. Mogoče je počakati na študentski paket, da bo cena vsaj malo padla...ali pa ne.