Cawo
|
(absolvent)
|
16.01.09. 19:59
|
|
|
|
|
Kuhamo
|
|
No dekleta, gospodične in gospe, pa tudi kakšen fant, pričnite s svojimi najljubšimi jedmi, ki jih pripravljate in ki so dokaj enostavne za pripravo. Kratek recept je dobrodošel
|
guardy
|
(magister)
|
16.01.09. 20:47
|
|
|
|
|
Re: Kuhamo
|
|
A boš začel kuhat doma?
Kr prid na inštrukcije hehe. Te bom nauču kej
|
anka
|
(dijak)
|
17.01.09. 21:07
|
|
|
|
|
Re: Kuhamo
|
|
Jest si bom zdele pripravila neke vrste tagliato. Motovilec, radič, kuhano jajce, fižol, naribn korenček-jasno lepo kislo začinjeno pa olivno olje čez. Na to pa dam na tanko narezane popečen rezine rostbeafa in naribanega parmezana. NJami. Samo pazi,kako boš meso pekel, da ne rata trd. Bolj na hitro moraš. dober tek !
|
Cawo
|
(absolvent)
|
18.01.09. 08:51
|
|
|
|
|
Re: Kuhamo
|
|
Bom prišel kdaj, hvala za povabilo
|
Cawo
|
(absolvent)
|
19.01.09. 16:55
|
|
|
|
|
Re: Kuhamo
|
|
Kje ste zdaj punce, z zanimivimi recepti?
|
anka
|
(dijak)
|
25.01.09. 00:17
|
|
|
|
|
Re: Kuhamo
|
|
vidm, da sam jest kuham, al kaj?
evo, pa ti izdam še eno skrivnost: ko pečeš piščančji file na olivnem olju, pred tem popeci na rezine narezan paradižnik, ko je pečen, ga odstrani iz ponvve, popeci piščanca, paradižnik pa daj na piščančka... namest začimbic (slastno)
|
Cawo
|
(absolvent)
|
25.01.09. 12:49
|
|
|
|
|
Re: Kuhamo
|
|
Hvala, to bom pa celo sam znal narediti Bom probal.
|
anka
|
(dijak)
|
27.01.09. 23:25
|
|
|
|
|
Re: Kuhamo
|
|
Sporoči, če ti je uspel prsmodit
|
anka
|
(dijak)
|
21.04.09. 22:22
|
|
|
|
|
Re: Kuhamo
|
|
Cawo, kako napreduje tvoje kuhanje? Zdej bi nam pa ti že mogel zaupati kakšen recept ...
|
Cawo
|
(absolvent)
|
21.04.09. 23:23
|
|
|
|
|
Re: Kuhamo
|
|
Sicer priznam, da se še nisem spravil kuhati nekaj večjega in bolj dovršenega, ampak recimo ta stvar je kul: Divjačinski zrezki, lahko tudi govedina, če ni divjadi, notri zavijemo sir (list sira) in kumarico (celo kislo), zaviti in prebodeno z zobotrebcem. Se jih da v olje da se popečejo, nato se prilije jušna osnova in se jih položi nazaj kuhat, začimbe po želji in nato se doda še sladka smetana zmešana z moko, da se stvar zgosti, se do konca skuha in postreže Poleg zrezkov kakšna kuhana ali popečena zelenjava, okrasi se pa lahko s kakšnimi brusnicami, ki dajo tudi priokus. Sicer priznam, da še nisem naredil, se bom pa sedaj en dan spravil, mogoče celo za 1. maj, da bodo tisti, ki ponavadi kuhajo imeli dela prost dan
|
anka
|
(dijak)
|
22.04.09. 21:59
|
|
|
|
|
Re: Kuhamo
|
|
Hahaha, pazi se Cawo govedine... Sliši se vse lepo in prav,ampak govedino kuhat... da si ne polomite zob, ker če je ne delaš prav oz. dovolj dolgo je lahko čist trda;)) Pa dober tek!!! Sporoči če rata in če sem iskrena..zame že preveč zakomplicirano, čeprav so se mi pocedile sline...
|
|
Re: Kuhamo
|
|
Mene pa zanima kako kaj kruh delate, če imate kakšne posebne recepte.
|
Jest
|
(doktor)
|
13.05.09. 23:00
|
|
|
|
|
Re: Kuhamo
|
|
V Hofru kupim mesanico moke (razlicne mesanice) vsujem v masinco za peko kruha, dodam zahtevane dodatne sestavine (voda, mleko,...) pocakam nekaj casa in je gotovo ...
|
|
Re: Kuhamo
|
|
Kul. Verjamem, da znajo bit te mešanice ok, vendar se sam nagibam k tradicionalni peki kruha. V mislih sem imel ročno mesenje testa, suh ali moker kvas, čas potreben za vshajanje, število vshajnaj in tako naprej. Na primer zanima me kako naredijo dvobravni kruh (koruzna in ržena moka).
|
|
Re: Kuhamo
|
|
Ali pa kako se naredi okusen kruh z zelišči?
|